O universitate din Moldova va oferi credite extra pentru însușirea cursurilor online

0d32c8231a1c47fe9e9aa7c6a36ac4a7
Foto:Photo Credit: coursetalk.com

Universitatea Academiei de Științe a Moldovei va acorda credite suplimentare de studiu studenților care participă la un curs online. Aceștia pot alege să frecventeze unul dintre cele 700 de cursuri de pe Coursera, cel mai mare portal de cursuri online.

Cele mai renumite Universități de peste hotare oferă cursuri online pentru oricine dorește să se perfecționeze. În momentul de față, puteți accesa materialele celor mai renumiți profesori fără a fi nevoie să participați fizic la cursurile lor.

Colaboratorii proiectului inițiat de UnAȘM recomandă studenților aceleiași instituții să-și creeze un cont și să se înscrie la cursurile de interes disponibile pentru domeniile: Arts and Humanities, Business, Computer Science, Data Science, Life Sciences, Math and Logic, Personal Development, Physical Science and Engineering, Social Sciences.

Totodată, aceștia propun o listă de cursuri online gratuite, la care vă puteți înregistra în perioada ianuarie-martie curent. Înrolarea la un curs se face prin completarea unui formular de participare. Ulterior, la adresa de e-mail indicată, este expediată confirmarea înregistrării.

Iată ce ne-a declarat Rodica Martea, șef Secția Relații Internaționale și Informatizare despre acest pas luat de universitate. „În perioada 2013-2016, am obținut în jur de 26 de certificate pentru participarea la cursuri online. În majoritatea cazurilor au fost doctoranzi, dar noi vrem să încurajăm spre înscriere și studenți sau angajați. Un curs durează în medie 4-6 săptămâni”, a precizat Rodica Martea.

La finalul cursului, participanții vor avea posibilitatea de a-și verifica cunoștințele dobândite printr-o testare online, obținând astfel un certificat care va confirma promovarea cursului. Ca urmare, la prezentarea certificatului, UnAŞM va acorda credite suplimentare de studiu studenților care participă la un curs.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine