Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”

DA
Foto:PC: fileviatasicarti.files.wordpress.com

Ministerul Justiției nu a înregistrat Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”. Anunţul a fost făcut de președintele partidului, Andrei Năstase, chiar la sediul ministerului. Instituția susține că a constatat abateri de la exigențele legale.

Refuzul evocat de Ministerul Justiției a fost invocat de lipsa a câteva procese verbale și neachitarea unei taxe. Andrei Năstase însă susține că tergiversarea înregistrării este o tentativă ca și în cazul Usatîi, taxa invocată fiind deja plătită. Acesta a declarat că dacă exista vreo neregulă în procesul de înregistrare, reprezentanții ministerului ar fi putut spune acest lucru în ziua în care au depus actele, dar au tăcut până în ultimul moment.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Justiției își explică hotărârea în felul următor:
„Examinând actele depuse, în lumina normelor garantate de Legea 294-XVI din 21 12 2007 privind Partidele Politice, Ministerul Justiției a constatat abateri de la exigențele legale. Drept urmare, Ministerul Justiției s-a expus argumentat în referință la imposibilitatea înregistrării modificărilor specificate, dar își exprimă disponibilitatea de a înregistra solicitarea după prezentarea setului de acte complet și ajustat la legislația în vigoare”.

Reamintim că Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că va crea un partid politic la 24 noiembrie 2015, iar pe 13 decembrie a fost constituită o nouă formațiune politică, formată dintr-un aliaj al Platformei Civice Demnitate și Adevăr și partidul Forța Poporului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine