(foto) Vlad Plahotniuc ar avea și a treia cetățenie, cea rusă

vlad-plahotniuc
Foto:PC: a-tv.md

După ce în anul 2011 s-a descoperit că Vlad Plahotniuc are dublă identitate, Vlad Ulinici fiind numele politicianului pentru cetățenia română, acum, politologul român Sorin Ioniță susține că acesta ar avea și a treia cetățenie, cea rusă.

Într-o postare pe blogul său, politologul a postat un extras din registrul de la Moscova, unde sunt indicate datele personale ale oligarhului. Mai mult decât atât, acesta ar fi al doilea pașaport rusesc al politicianului. „Se ştia că omul din cauza căruia a pornit toată nebunia de zilele astea, oligarhul Vlad Plahotniuc, are cetăţenie dublă, moldovenească şi românească. Ba chiar se ştia că le are un pic pe lângă lege (cea moldovenească), deoarece le are pe nume diferite, ceea ce nu-i chiar în regulă: Plahotniuc la ei, Ulinici la noi. Ce nu s-a discutat este că ar avea şi a treia cetăţenie – şi nu una oarecare, ci pe cea a Federaţiei Ruse. Vezi aici un registru de paşapoarte de la Moscova în care apar datele personale şi numărul paşaportului, cu menţiunea că ar fi al doilea. Al doilea paşaport rusesc, adică. Câte or mai fi? Datele personale corespund. Oare acesta e motivul pentru care autorităţile române ezită să intervină mai energic în cazul acestui cetăţean român, care a făcut tot felul de învârteli în România, deci ar fi perfect eligibil pentru un interviu mai serios când are drum pe la noi? Şi apropo, omul acesta a mai venit prin România din toamna lui 2014, când a făcut celebra vizită de partid cu toată echipa lui la sediul PSD, ca să planifice campania electorală comună cu Ponta? Sau n-a mai venit?”, a scris Sorin Ioniță.

Amintim că în ianuarie 2011 s-a descoperit că Plahotniuc deține și cetățenie română, fiind înregistrat sub numele de Vlad Ulinici, Ulinici fiind, de altfel, numele de fată al mamei sale. El a explicat că a făcut aceasta pentru a-și proteja copiii, dorind să evite ca ei să fie discriminați pe perioada studiilor din România.

 

PC: ionitas.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine