Noul Guvern vrea să reia negocierile cu FMI: O scrisoare va fi transmisă către instituția financiară

fmi1
Foto:FMI PC: lapatilla.com

Noul Guvern vrea să reia negocierile cu Fondul Monetar Internațional. În acest context, premierul Pavel Filip a solicitat Cancelariei de Stat să pregătească o scrisoare în acest sens, care să fie transmisă către FMI.

„În mod urgent să pregătim o scrisoare către FMI. Multe chestiuni din cele solicitate practic au fost rezolvate. A rămas doar cea cu guvernatorul de la BNM, dar am convingerea că în curând vom rezolva și această chestiune. Trebuie să pregătim terenul pentru a invita FMI în Republica Moldova. Trebuie să avem un acord cu FMI, care ar însemna o stabilitate”, a precizat Pavel Filip, transmite Realitatea.md.

Ministrul Finanțelor a menționat că există deja o schiță a proiectului Bugetului de Stat pentru 2016 și au existat discuții preliminare cu experții de la FMI pe marginea proiectului.

„Nu este în întregime agreat. Evident că nu există o viziune comună asupra deficitului bugetului, dar în rest, în linii generale, proiectul Bugetului și politica bugetar-fiscală sunt gata. Săptămâna viitoare putem deja să le prezentăm și să le propunem spre negociere cu FMI”, a menționat Octavian Armașu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine