Monica Babuc povestește cum a reușit să iasă din Parlament. I-a fost deteriorată mașina de serviciu

465x0_1
Foto:Photo Credit: Timpul.md

Manifestanţii au distrus ieri şi maşina de serviciu a ministrului Culturii, Monica Babuc. Potrivit reprezentanţilor garajului Guvernului, capota maşinii a fost deformată în urma loviturilor, iar parbrizul a fost spart. Şoferul ar fi fost intimidat şi huiduit de mulţime, scrie Timpul.md.

Astăzi dimineața, ministrul Culturii, Monica Babuc, a relatat pe pagina sa de Facebook despre cum a reușit să iasă ieri din clădirea Parlamentului datorită ajutorului unui polițist care a scos-o din mulțime. „Vie și nevătămată. Mulțumesc ofițerului de poliție Eugen, care m-a acoperit cu corpul sau și, efectiv, m-a scos din mulțime, ținându-mă strâns de mână, când cineva, trăgându-mă de mânecă, striga: «Da asta șini-i?!»… Iar apoi, când a văzut că nu puteam merge, căci eram încălțată în pantofi și lunecam fără sfârșit, iar pasul trebuia de fapt să fie fuga, m-a luat în brațe și m-a dus un timp până am putut ajunge la un loc liniștit. Eugen, voi scrie vreodată în cele mai mici detalii ce îmi spuneai pe drum! Și voi ține minte mâna ta, căreia nu-i datoram nimic personal, dar care a fost o mână de BĂRBAT care a sprijinit o FEMEIE umilită și speriată”, a scris Babuc.

Monica Babuc a ținut să mulțumească tuturor celor care i-au scris mesaje de încurajare și suport în perioada celor câteva ore de blocaj în interiorul Parlamentului. „În coridoarele întunecoase pline de fum înecăcios, care pătrundea de undeva de afară, au fost de mare ajutor. Îmi stăruie în ochi chipul răvășit al colegei mele Corina, care, încercând să iasă, a fost recunoscută (sic!) și bătută violent și impusă să revină. Îmi stăruie în ochi chipurile altor femei care primeau mesajele copiilor lor și care vorbeau în șoaptă resemnate, ascultând valul furibund de afară care se auzea tot mai aproape. Le scriau glume și îi încurajau. Îmi stăruie în ochi ministrul Jizdan, care și-a asumat din prima clipă după vot responsabilitatea unei ordini elementare în ceea ce privește securitatea unor OAMENI. Și cei din interior și cei din afară. Și mașina de serviciu făcută zob. Și Oleg, șoferul, huiduit și amenințat. «Și calidorul» în care ședeam cei blocați acolo. Omnia fluunt, omnia mutantur. Numai nu la noi. În «calidoarele» noastre. Cei dintre voi, «prieteni», care chemați insistent la proteste și care, probabil, credeți că sunteți extrem de drepți și democratici, nu uitați că nimic și niciodată nu a putut îndreptăți sângele, violența și xenofobia. Or, dacă credeți altfel, bucurați-vă «prieteni»… Mă tem însă că, dacă-i așa, fiecare va ajunge la un anumit moment într-un «Calidor» din care s-ar putea să nu vă poată salva nici chiar Eugen ….DIXI!”, conchide ministrul Culturii, Monica Babuc.

Reamintim că tot ieri, oamenii furioși i-au împărțit pumni liderului PL, Mihai Ghimpu.

Corina Fusu a fost agresată de protestatari după patru încercări de a părăsi sediul Legislativului, sub protecția forțelor de ordine. „Mi-au scos bereta și batista pe care mi-am pus-o pe cap ca să nu mă recunoască. Am încercat de trei ori să ies, iar a patra – mi-au ars câțiva pumni în spate și au încercat să-mi scoată paltonul de pe mine, dar au intervenit polițiștii și m-au luat sub protecția lor”, a declarat ministrul. Corina Fusu a subliniat faptul că se simte bine și deja a depășit starea de șoc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine