Bilanțul protestelor de la Parlament: 16 persoane au fost rănite în timpul manifestației

spital-generic-shutterstock
Foto:PC: actualitati.net

16 persoane, dintre care 10 poliţişti şi 6 civili, au avut nevoie de îngrijiri medicale miercuri, 20 ianuarie, ca urmare a violenţelor din timpul protestelor de la Parlament. Purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Caraveţ, a declarat pentru IPN că nicio victimă nu a fost rănită grav.

Persoanele au avut traumatisme uşoare şi de gravitate medie în regiunea capului, a cutiei toracice şi a burţii. Medicii le-au acordat pacienţilor îngrijirile medicale necesare. Niciuna dintre victime nu a avut nevoie de spitalizare.

Din înregistrările video difuzate de mass-media, se vede că deputatul liberal, Mihai Ghimpu, a fost agresat şi chiar lovit în timp ce părăsea sediul Parlamentului. Petru Craveţ a spus însă că nu s-a raportat dacă parlamentarul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Procuratura Generală a intentat o urmărire penală în cazul violenţelor comise în seara de miercuri, 20 ianuarie, în timpului acţiunilor de protest din preajma sediului Parlamentului. Faptele sunt investigate sub aspectul comiterii infracţiunii de dezordini în masă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine