Oportunitate unică pentru tineri. Participă la Școala de Gândire Critică „Challenger”

dezbateri2
Foto:Participanți la dezbateri PC: challenger.md

Tinerii care doresc să învețe să comunice cu autoritățile și cetățenii, să-și dezvolte gândirea critică și strategică, precum și să însușească abilitățile de prezentare și comunicare pot aplica la programul „Challenger”.

Institutul Național Democratic din SUA, Reprezentanța în Moldova (NDI) invită tinerii să aplice la programul „Challenger”, în cadrul căruia, aceștia vor învăța cum să rezolve problemele semenilor săi, să gândească logic, să formuleze argumente și să prezinte elocvent poziția sa.

Cum?

Participanții vor beneficia de exerciții practice de soluționare a problemelor locale;
Training-uri și competiții de dezbateri;
Oportunitatea de a dezvolta propuneri de politici pentru soluționarea priorităților locale sau naționale..

Când:

Martie-Septembrie 2016.

Mentori NDI:

Fiecare echipă va fi ghidată pe parcursul activității sale de un mentor. Formatorii fac parte din sistemul instituțional al NDI. Filosofia de instruire a NDI se bazează pe două principii:

conținutul, care trebuie să fie clar și imediat util și
metoda, care trebuie să implice participanții și să aducă rezultate.

Cine poate participa?

Tinerii între 20 și 30 de ani care vor să învețe să rezolve problemele comunității lor, vor să gândească logic și să prezinte elocvent poziția sa; și vor să dezvolte strategii bine-cercetate și testate. Persoanele fără experiență în astfel de programe, dar și membrii de partid sunt încurajați să participe.

Formularul de aplicare îl găsiți AICI.
Data limită este 21 februarie ora 17.00.

Cine este NDI?

NDI (National Democratic Institute for International Affairs) este o organizație neguvernamentală, neafiliată politic și non profit, care mai bine de trei decenii susține instituțiile și practicile democratice în întreaga lume.

Din 2003 în Moldova, programul NDI contribuie la promovarea responsabilizării guvernării prin creșterea participării cetățenilor în procesele politice și în viața comunitară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine