Suspendarea acordului Schengen de către Austria nu afectează modul în care vor călători moldovenii

nickelsdorf
Foto:PC: debanat.ro

Viena a anunțat în acest weekend măsuri dure împotriva refugiaților, în urma unei recente schimbări a politicii Germaniei. Centrul comun de vize al departamentului consular al Ambasadei Ungariei la Chișinău informează cetățenii Moldovei că această decizie nu va afecta modalitățile obișnuite de călătorie în Austria.

După o consultare cu organele competente austriece ale Ambasadei de la București, Centrul comun de vize de la Chișinău a precizat astăzi că cetățenii Republicii Moldova pot călători în Austria în aceleași condiții ca și până acum, având un pașaport biometric moldovenesc sau o viză valabilă în pașaportul moldovenesc non-biometric.

Decizia Austriei nu este îndreptată către moldoveni, motiv pentru care în regulamentele privind călătoria cetățenilor în spațiul Schengen nu au fost introduse modificări. Suspendarea acordului Schengen de către Austria poate însă atrage un control mai minuțios prin punctele de trecere. Important este ca cetățenii care vor să călătorească în Austria să poată demonstra scopul călătoriei și să dețină documentele necesare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine