Victimele incendiului din localul „La Soacra” vor primi despăgubiri a câte 20.000 de lei

a-decedat-inca-o-victima-a-incendiului-de-la-soacra-15731
Foto:PC: agora.md

20 000 de lei, atât vor primi victimele incendiului din localul „La Soacra” de pe teritoriului Pieței Centrale. Despăgubirile vor fi oferite din fondul de rezervă al Primăriei în această săptămână.

13 persoane internate în spital vor obține despăgubiri și vor fi examinate și alte cereri care au fost depuse pentru acordarea unui ajutor financiar, a declarat șefa Direcției Finanțe din cadrul Primăriei Chișinău, Veronica Herța.

În acest context, 13 persoane internate în spital vor obține acești bani din fondul de rezervă al Primăriei, în această săptămână. Ulterior, vor fi examinate și alte cereri care au fost depuse pentru acordarea unui ajutor financiar.

Totodată, edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat inițierea unei anchete pe marginea acestui caz, astfel încât să fie trase la răspundere subdiviziunile Primăriei care nu și-au făcut într-o oarecare măsură datoria, ceea ce a dus la declanșarea exploziei.

În ceea ce privește starea pacienților, dintre cele 10 persoane internate în instituțiile medicale din Chișinău, opt persoane rămân în spital, starea acestora fiind satisfăcătoare. O persoană a fost deja externată. Un bărbat de 63 de ani, internat la Chișinău, a murit ieri. Acesta avea arsuri pe 20 la sută din suprafața corpului, dar și complicații care au înrăutățit brusc starea sa de sănătate.

Dintre pacienții internați la Spitalul de Arsuri de la București, două femei rămân în stare gravă și sunt conectate la aparatul de ventilare artificială. Doar o pacientă prezintă îmbunătățiri.

Reamintim că incendiul s-a produs sâmbătă, 9 ianuarie, în urma exploziei unei butelii de gaz într-un local de pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău, pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt. 16 persoane au fost rănite, trei dintre victime au fost internate în Spitalul de Arși din București. Serviciul pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a început o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului şi cauza exactă a declanşării exploziei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine