Avertizările salvatorilor pentru prima zi a Codului Portocaliu de ninsori

cod-galben-de-ploi–ninsori-si-vant-puternic-pentru-sfarsitul-saptamanii_49621800
Foto:PC: media.obiectiv.info

Astăzi și mâine, Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță avertizare de ninsori foarte puternice. Astfel, pentru perioada 17-18 ianuarie, curent, Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță cod portocaliu de ninsori puternice.

De astăzi, în Republică se începe Codul portocaliu de ninsori. Grosimea stratului de zăpadă va constitui 25-30 de cm, izolat și mai mult. Va viscoli, pe drumuri va troieni, anunță meteorologii.

Informația a fost adusă la cunoștința Președinților Comisiilor pentru Situații Excepţionale (raionale, municipale Chișinău, Bălţi, UTA Găgăuzia şi sate), prin intermediul subdiviziunilor teritoriale ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

În acest context, salvatorii avertizează cetățenii să nu se supună riscului și să pornească la drum, pentru a evita situațiile de risc. Mașinile trebuie echipate corespunzător, în portbagaj să existe lopată și nisip, dar și lanțuri pentru anvelope. La ieșirea din casă, asigurați-vă că sunteți bine îmbrăcat, având rezerve de mâncare, băuturi calde și bateria telefonului plină. Dacă vă pomeniți cu mașina în pericol, cereți ajutor, alertând serviciile de urgență și nu stați prea mult în automobilul pornit, pentru a evita intoxicațiile cu monoxid de carbon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine