(video) Ion Păduraru se retrage, își depune mandatul desemnat de președintele țării

leancă
Foto:PC: captură foto privesc.eu

Ion Păduraru a anunțat, în cadrul unu briefing de presă, că-și retrage mandatul desemnat de președintele Nicolae Timofti. Păduraru declară că în condițiile în care o majoritate parlamentară legitimată, în număr de 55 de deputați, își propune propriul candidat, nu are rost desemnarea acestuia.

Păduraru menționează că nu ar fi în beneficiul țării să existe o eventuală confruntare a lui cu majoritatea parlamentară. L-a anunțat pe șeful statului că-și depune mandatul pe care i l-a desemnat. De asemenea, acesta consideră candidatura lui Pavel Filip ca fiind una de compromis.

„Eu am nimerit într-o situație dificilă. Atunci când există o majoritate confirmată, nu văd ce aș putea face eu, dacă acești deputați nu acceptă discuțiile cu mine. În asemenea condiții, nu are sens să propun programe și candidați. Președintele Timofti a acceptat semnarea decretului meu de abrogare”, a precizat Păduraru.

În scurt timp, președintele țării trebuie să se expună în privința desemnării unui nou candidat la funcția de premier al țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine