Deputații PPEM nu vor susține niciun candidat la funcția de premier și optează pentru alegeri anticipate

leancă
Foto:PC: privesc.eu

După o discuție de peste trei ore, PPEM a decis să nu susțină niciun candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova și nicio majoritate parlamentară. Consiliul partidului a decis că alegerile anticipate sunt unica soluție de a readuce lucrurile la legalitate.

Astfel, Iurie Leancă a spus că povara și responsabilitatea pentru această criză a societății moldovenești trebuie să și-o asume partidele care au guvernat în 2015: PLDM, PDM și, parțial, PL. Din cauza că ele au profanat votul din 30 noiembrie și au mimat reformele, aceste lucruri au marcat profund parcursul european și s-a lăsat un spațiu mare pentru partidele populiste de extreme proruse.

Maniera în care a fost desemnat Ion Păduraru, fără susținerea unei majorități parlamentare, denotă că e un exercițiu teoretic care nu are nimic în comun cu așteptările cetățeanului.

Prin urmare, Iurie Leancă și Eugen Carpov au concretizat că PPEM va merge în opoziție și nu va vota nici candidatul propus de președintele statului, nici pe cel propus de majoritate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine