Ion Păduraru: „Direcția politică a guvernului propus de mine va fi una proeuropeană”

2016-01-15 00-22-34 Скриншот экрана
Foto:PC: publika.md/live

Președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe secretarul general al președinției Ion Păduraru în calitate de candidat la funcția de premier, afirmă surse din cadrul administrației prezidențiale. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații de presă făcute de șeful statului și prim-ministrul desemnat.

Nicolae Timofti speră că parlamentarii o să-i acorde votul de încredere, el are certitudinea că Ion Păduraru va face față. „Totul e în mâna parlamentarilor. Nu-mi doresc anticipatele, dar dacă vor avea loc, înseamnă că așa vor deputații”, a declarat șeful statului.

Președintele afirmă că după ce a fost respinsă candidatura lui Plahotniuc prima oară, a doua oară aceasta nu a mai întrunit cele 56 de semnături care au constituit majoritatea parlamentară.

Ion Păduraru, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, a declarat că este onorat de numire și înțelege situația complicată în care se află țara. De mâine, acesta va începe să-i convingă pe deputați să-i ofere votul de încredere. „Direcția politică a guvernului propus de mine va fi una proeuropeană. Prioritatea principală este stabilizarea situației economice, trebuie reluat dialogul cu instituțiile financiare internaționale și trebuie să punem în capul mesei implementarea Acordului de Asociere”, a declarat Păduraru.

Pentru a forma Guvernul, premierul desemnat de președinte va discuta cu fracțiunile parlamentare și va apela la profesioniștii pe care îi cunoaște. Potrivit Decretului prezidențial, domnul Ion Păduraru este autorizat să întocmească programul de activitate și lista Guvernului și să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine