Secvențe din discursurile protestatarilor platformei „Demnitate și Adevăr” din PMAN

Bubulici photography-7065
Foto:PC: #diez.md

Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” a protestat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale împotriva înaintării candidaturii lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier al Republicii Moldova. Manifestanții au ținut mai multe discursuri înainte de a semna Rezoluția pe care au înaintat-o președintelui țării, Nicolae Timofti.

Înainte de a cere președintelui să nu desemneze candidatura lui Plahotniuc, reprezentanții protestatarilor au vorbit în fața mulțimii despre motivele împotrivirii lor față de această candidatură. Mai jos puteți citi câteva frânturi din discursurile lor.

 

PC: #diez.md

„Prostituatele sunt mai bune, ele se vând pe ele, ăștia ne-au vândut pe noi. Au vândut țara! Văd prea puțini tineri aici, unde sunteți voi? Ei au sfidat Constituția și poporul. Acum alegem: ori viitrul nostru, ori buzunarul lor!”

„Dați-le banii înapoi și veniți cu noi, căci altfel cum vom da ochii unii cu alții în fiecare zi? Cei 200 de lei dați-le înapoi. Veniți cu noi! Plecați acasă, dragi polițiști și faceți ordine în raioane.”

„Dacă treci de cordonul de polițiști, ai impresia că ai intrat într-un lagăr de concentrare. Stimați concetățeni, spargeți frica, am văzut că în acel cordon mergeau oamenii cu capul plecat, le era rușine. Veniți aici cu noi și ridicați capul.”

 

PC: #diez.md

„Domnule președinte Timofti, știu că urmărești aceste imagini, vino alături de popor, pentru că poporul va fi și mâine aici. Nu ceda, domnule Timofti, pentru că poporul va fi de partea ta, sau cedează și vei fi cea mai mare rușine din istoria acestui popor, pentru că un președinte care a cedat de atâtea ori în fața mafiei nu a mai fost și nu va fi niciodată, pentru că următorul președinte va fi ales de către popor. Gândește-te ce va scrie în cărțile de istorie despre Timofti – președintele care a cedat sau care a pus piciorul în fața mafiei.”

„Cum se întâmplă că au pus cordoane de polițiști între noi? Cum se întâmplă că ne-au separat? Minciuna și crima este acolo, demnitatea și adevărul este aici. Nu vă lăsați manipulați!”

„Moldova s-a trezit! În 24 de ore ne-am adunat aici toată țara! Noi suntem o forță. Noi suntem poporul. Nu-mi e frică nici mie, nici vouă să nu vă fie. Ei sunt criminalii care ne-au împărțit în două rânduri. Frații noștri au fost dezinformați, ei nici nu știu că au ieșit în piață să-l susțină pe Plahotniuc. 2015 a fost un an al trezirii, 2016 este un an al acțiunii. Rezistați, cetățeni, țara este a noastră, instituțiile sunt ale noastre și oamenii de acolo sunt ai noștri.”

 

PC: #diez.md

„Uitați-vă unul la altul, suntem aici toți acei care vor să lucreze în țara lor, acei oameni care vor să-și întoarcă apropiații acasă. Acum priviți cine s-a adunat acolo! Acolo nimeni nu a venit benevol. Oamenii au fost adunați ca o turmă. Fiți atenți cum îl prezintă pe Ilan Shor canalele lui Plahotniuc, un mare primar, pe acest hoț, care trebuie să stea la închisoare împreună cu Filat.”

„Fraților, suntem din același aluat, fiii aceluiași popor. Deschideți drumul, deschideți baricadele, pe Ștefan cel Mare să meargă același popor! Polițiștilor, nu vă lăsați implicați în această mizerie, voi sunteții fiii noștri! E timpul ca Poliția să lase scuturile și să treacă de partea poporului!”

 

PC: #diez.md

„Bună ziua, lume liberă. Vă spun liberă, căci numai oamenii liberi pot veni timp de câteva ore în piață! Eu nu mănânc noaptea înainte să conectez televizorul, mă tem să nu am vomă. Sunt televiziuni care încearcă să ne manipuleze spunându-ne că avem nevoie de stabilitate și doar geniul codrilor poate face ordine în țară.”

„O dictatură cade, mai devreme sau mai târziu. Gaddafi a terminat-o cu automatele în fund , Miloșevici cu lanțul în gât, Ceaușescu ciuruit de gloanțe, eu îl vreau pe acesta doar la pușcărie! Plahotniuc, nu uita, pușcăria e casa ta!”

 

PC: #diez.md

Discursurile integrale le puteți viziona mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine