(foto) Platforma DA a organizat proteste la sediile partidelor PL, PLDM și PD

liaciutac
Foto:Protest la sediul PD PC: Lia Ciutac

Protestatarii Platformei DA au mers pe la partidele politice. Dacă la Partidul Liberal și cel Liberal-Democrat poliția nu a păzit sediile formațiunilor, manifestanții reușind să ajungă până la ușile acestora, atunci la Partidul Democrat protestatarii au fost întâmpinați de un cordon din cel puțin patru rânduri de polițiști.

Protestatarii s-au deplasat mai întâi la sediul PL, unde au scandat împotriva liderului PL, Mihai Ghimpu, și a partidului său, care a fost acuzat de trădare. Unii manifestanți au aprins lumânări „în amintirea” partidului, scrie AGORA.

 

Lumânare la sediul PL PC: UNIMEDIA
Lumânare la sediul PL PC: UNIMEDIA

De la PL, manifestanții au coborât la sediul PLDM, fiind însoțiți pe margine de mai mulți polițiști. Și aici protestatarii au ajuns până la ușa clădirii.

Protest la sediul PLDM PC: Alexandru Cozer
Protest la sediul PLDM PC: Alexandru Cozer

Pe strada Tighina situația însă a fost alta. Când au ajuns la sediul PDM, protestatarii Platformei DA au fost întâmpinați de un cordon imens de poliție, care ocupase aproape întreg trotuarul, manifestanții rămânând pe carosabil.

Protestele vin în contextul în care, ieri, 11 ianuarie, 56 de deputați au semnat Declarația de constituire a noii majorități parlamentare, care l-ar putea face pe Timofti să propună candidatura la postul de prim-ministru a celui care este susținut de această majoritate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine