(foto) Încă opt licee din Moldova au fost dotate cu seturi de robotică

12509254_633879803416433_7131047311680447456_n
Foto:PC: facebook/FIRST LEGO League Moldova

Proiectul de Competitivitate al USAID şi Ministerul Educaţiei au organizat astăzi un eveniment în cadrul căruia opt instituții de învățământ general din țară au fost dotate cu câte șapte seturi de roboţi LEGO MINDSTORMS EV3, precum şi alte produse software necesare activităţilor de instruire în domeniul roboticii.

Cu ajutorul echipamentului, elevii vor avea posibilitatea să construiască şi să programeze roboţi, astfel încât aceştia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată. Prețul unui set de robotică variază între 4 și 5 mii de dolari. Achiziția seturilor a fost posibilă datorită suportului financiar acordat de proiectul USAID și are drept scop dezvoltarea programelor școlare de robotică și creșterea numărului elevilor implicați în activitățile cluburilor de acest gen.

 

PC: facebook/FIRST LEGO League Moldova
PC: facebook/FIRST LEGO League Moldova
PC: facebook/FIRST LEGO League Moldova

În luna septembrie curent, alte patru licee au fost dotate cu seturi de robotică. Beneficiare în cadrul ceremoniei de astăzi, sunt elevii următoarelor licee:

#1. Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, mun. Chişinău;
#2. Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, mun. Chişinău;
#3. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, mun. Bălţi;
#4. Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, mun. Bălţi;
#5. Liceul Teoretic „C. Stere”, or. Soroca;
#6. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, or. Drochia;
#7. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, or. Anenii Noi;
#8. Liceul Teoretic „Ion Creangă”, or. Cimișlia.

Beneficiarii au fost selectați în baza unui concurs la care au fost depuse 86 de cereri de la diverse instituții de învățământ din țară.

PC: facebook/FIRST LEGO League Moldova
PC: facebook/ FIRST LEGO League Moldova
PC: facebook/ FIRST LEGO League Moldova

Dotarea cu seturi de robotică se desfăşoară în contextul implementării Programului ROBOCLUB, implementat în Moldova cu sprijinul financiar al USAID, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. În prezent, orele de robotică se predau în 10 instituții din ţară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine