(video) Zdob și Zdub a lansat un nou videoclip. Scena motorului aprins al microbuzului este una reală

Fără titlu
Foto:O scenă din videoclipul „Sunt hoinar, sunt lautar”

Trupa Zdob și Zdub a lansat videoclipul piesei „Sunt hoinar, sunt lăutar”. Acest single face parte din albumul-compilație „20 de veri” ce urmează a fi lansat în România pe 17 ianurie 2016. Piesă a fost inspirată de filmul cult „Lăutarii” (1971) regizat de Emil Loteanu.

Ideea clipului îi aparține regizorului Igor Cobileanski. Pe pagina de facebook a formației, aflăm că filmarea e un „road-movie” în care Zdubii apar în ipostaza lor firească – în rolul unor lăutari rock. Ca și „muzicanții din Bremen”, încărcați cu valize și instrumente, Zdubii cutreieră pământul în lung și în lat ca să aducă bucurie publicului. În calea lor, protagoniștii clipului întâlnesc oameni care pornesc cu ei în călătorie. Într-un mod magic, muzica Zdubilor îi transformă pe aceștia în artiști, descoperindu-le talentele ascunse.

„Sunt hoinar, sunt lăutar” e al cincilea clip filmat de cineastul Igor Cobileanski pentru trupa „Zdob și Zdub” în cei 20 de ani de existență a formației. În video au fost filmate peste 20 de personalități din lumea artei și sportului din Moldova: mimi, dresori de animale, artiști ai circului, balerine, sportivi.
Videoclipul a fost filmat timp de trei zile în suburbia Chișinăului. În imagini apare un microbuz german vintage din anii ’70, „Barkas 1.000”, motorul căruia, în timpul filmărilor, s-a aprins. Respectiv, scena panei microbuzului a fost una reală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine