Viorel Bostan a fost învestit în funcția de Rector al Universității Tehnice din Moldova (UTM)

11
Foto:Viorel Bostan Photo Credit: UTM

La începutul acestei săptămâni, în cadrul şedinţei lărgite a Consiliului de administraţie al UTM, în prezenţa decanilor şi şefilor de catedre a avut loc învestirea doctorului habilitat, profesorului universitar interimar Viorel Bostan în funcţia de rector al UTM.

Ordinul Ministrului Educaţiei privind confirmarea în post a rectorului UTM ales la 12 noiembrie 2015 cu începere de la 4 ianuarie 2016 pentru o perioadă de cinci ani a fost adus la cunoştinţa celor prezenţi de către profesorul universitar Ion Șișcanu, viceministru al Educației.

Nicolae Ghenciu, şeful Direcţiei resurse umane, formare continuă şi atestare a Ministerului Educației a dat citire unui ordin al ministrului Educaţiei prin care activitatea îndelungată managerială, didactică, ştiinţifică şi de cooprerare internaţională desfăşurată în cadrul UTM de către academicianul Ion Bostan, rector al UTM în perioada 1992-2015, a fost menţionată cu o Diplomă de onoare.

Reamintim că, Viorel Bostan, în vârstă de 43 de ani, a fost desemnat rector în urma unui scrutin intern care a avut loc pe 12 noiembrie 2015. Acesta este licențiat în „Matematică-mecanică” și a obținut Masteratul în „Mecanică” la Universitatea din Bucureşti, Doctoratul în „Ştiinţe ale matematicii aplicate şi computaţionale” și deține o prodigioasă activitate ştiinţifico-didactică la Universitatea din Yowa, SUA, stagii ştiinţifice la FORD Motor Company, Detroit, SUA şi Hochschule Konstanz, Germania.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine