Copilul dispărut la Căușeni a fost găsit de polițiști la săniuș

dsc_0775
Foto:Photo Credit: IGP

Astăzi dimineață anunțam despre dispariția unui minor în vârstă de 10 ani, originar din Căușeni, care a fost dat dispărut fără urmă și era căutat de poliție. În urma acțiunilor de căutare întreprinse de poliţiştii IP Căușeni, minorul a fost găsit în localitatea Taraclia, la săniuş. Acesta s-a aflat timp de două zile într-o familie cu mulţi copii din aceeaşi localitate.

Inspectoratul de poliţie Căuşeni a sesizat Administraţia Publică Locală şi Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei pentru luarea măsurilor legale în privinţa minorului și soluționării situației create.

În mod de urgență a fost convocată comisia pentru protecţia drepturilor copilului, care a decis ca minorul să fie scos din familia unchiului, care deținea tutela asupra băiatului din 2012. Minorul urmează să fie plasat în serviciul Asistenţă Parentală Profesionistă, unde va fi consiliat de un psiholog în vederea stabilirii cauzei abandonului domiciliului.

Pentru a preveni abandonul de domiciliu în rândul copiilor, Poliția vine cu următoarele recomandări pentru părinți și tutori:

# asigurați în familie un climat afectiv de bună înțelegere, comunicarea fiind cea mai bună modalitate de depăşire a situaţiei de conflict, iar lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relația copil-părinte;
# supravegheați permanent copiii dumneavoastră;
# adresați-vă imediat la poliție în cazul dispariției copilului!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine