(live video) Ion Sturza vine astăzi în fața Parlamentului să ceară vot de încredere

21519_1027485450607315_5947723743918905331_n
Foto:Photo Credit: Parlamentul Republicii Moldova

Premierul desemnat, Ion Sturza, se prezintă astăzi, 4 ianuarie, în faţa deputaţilor pentru a cere vot de încredere. Sesiunea specială a legislativului are loc începând cu ora 14.00. Deputaţii socilişti au anunţat săptămâna trecută că nu vor participa la această şedinţă.

Ion Sturza şi-a prezentat duminică, 3 ianuarie, echipa de candidaţi la funcţiile de miniştri. Opt din şaptesprezece sunt membri de partid, însă ei sunt gata să renunţe la această calitate în favoarea funcţiei de ministru.

Programul de activitate al Guvernului are ca obiectiv principal creşterea bunăstării, siguranţei şi calităţii vieţii cetăţenilor, în special, prin dezvoltarea economiei şi facilitarea creării locurilor de muncă bine plătite, eradicarea corupţiei şi garantarea supremaţiei legii, asigurarea securităţii personale, fortificarea capacităţii de apărare a ţării, prestarea serviciilor publice accesibile şi cost-eficiente, asigurarea protecţiei sociale pentru grupurile vulnerabile ale populaţiei.

Fracțiunea PCRM a anunțat că nu va participa la şedinţa specială de astăzi şi nu va acorda votul de încredere Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova şi a întregii liste a Guvernului înaintate de domnul Ion Sturza.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine