61 de mii de euro au fost investiți de Ambasada Germaniei la Chișinău în proiectele din 2015

646×404
Foto:PC: adevarul.ro

În 2015, Ambasada Germaniei la Chişinău a susţinut zece microproiecte în care a investit circa 61.000 de euro. Banii au fost alocați pentru dotarea instituțiilor de învățământ din Capitală și din întreaga țară. Astfel, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Şcoala Profesională Nr. 3 din Chişinău, dar şi Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au fost dotate cu echipament tehnic.

Pe parcursul anului 2016, la Ambasada Germaniei au parvenit peste 600 de idei de microproiecte. Echipa responsabilă de cooperarea economică a ales cele mai bune proiecte, iar criteriul de orientare a fost gradul de sustenabilitate al propunerilor şi impactul lor asupra binelui public.

Printre proiectele susținute de Ambasada Germaniei se numără și dotarea sălilor pentru manifestații ale Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice cu echipament tehnic. La Şcoala Profesională Nr. 3 din Chişinău a fost finanţată amenajarea unui „incubator de afaceri” pentru elevi, printre altele, la specializările tâmplar, tehnician sanitar, tehnician electrician, sudor, zugrav. ONG „Filantropia Creştină” din Orhei a primit finanţare pentru dotarea unui spaţiu pentru realizarea produselor artizanale, pentru femeile din comună.

Un alt proiect prevedea amenajarea unei săli de computere la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca. Asociaţia părinţilor şi profesorilor şcolii „Vasile Anestiade” din Sărătenii Vechi a primit finanaţre pentru amenajarea unei săli de realizare a produselor artizanale pentru elevele şi femeile din comună. Şcoala Profesională din Alexăndreni a putut să construiască o bucătărie pentru ucenicii cofetari.

Grădiniţa „Licurici“ din Chirsova a beneficiat de finanţare pentru modernizarea spaţiului de joacă. Filiala Camerei de Industrie şi Comerţ în Ceadîr-Lunga a primit sprijin pentru dotarea sălii de computere în scopul realizării cursurilor de perfecţionare. Centrul pentru activităţi sociale şi educaţionale „Filiala Kirov” de la Tiraspol a primit suport pentru construcţia şi decorarea unei scene de spectacole pentru copii. Şcoala Profesională Nr. 5 din Chişinău a realizat, printre altele, proiectul de amenajare a unui „incubator de afaceri” pentru elevi, de la specializările bucătar, măcelar, prelucrarea laptelui şi cofetar.

Pentru anul 2016, Ambasada Germaniei la Chișinău a anunţat că microproiectele pe care urmează să le finanţeze trebuie să vizeze îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor păturilor sociale, în mod special, a persoanelor dezavantajate şi vulnerabile. Cererile pentru a obţine finanţare de la Ambasadă pot fi depuse până pe 15 februarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine