În punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, se atestă o creștere ușoară a fluxului de persoane și mijloace de transport. Potrivit Poliției de Frontieră, se estimează creșteri ale traficului în punctele de trecere situate la frontiera cu România, pe direcția ieșire din Republica Moldova.
Astfel, în urma unui schimb de informații între serviciile de presă ale Poliției de Frontieră și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, autoritățile vin cu recomandări pentru participanții la traficul transfrontalier să tranziteze toate punctele de frontieră existente la granița moldo-română, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.
La ora actuală, Leușeni-Albița este punctul de trecere cel mai solicitat, din cauza numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt. În acest sens, călătorii sunt rugați să aleagă pentru tranzitarea frontierei punctele de trecere din proximitate, cum ar fi: Sculeni-Sculeni sau Cahul-Oancea.
Reamintim că, pentru a evita formarea rândurilor de persoane și transport, precum și pentru a reduce timpul de așteptare la controlul de frontieră, încă de la 16 decembrie 2015, polițiștii de frontieră activează într-un regim special.
Astfel, pentru a face față afluxului de călători, vor fi repartizați, la necesitate, în cele mai „active” puncte de trecere atât de la frontiera moldo-română, cât și la cea moldo-ucraineană, inspectorii care își desfășoară activitatea la controlul documentelor.
La fel, numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat a fost mărit, iar în vederea prevenirii și combaterii infracționalității transfrontaliere, Poliția de Frontieră și-a intensificat relațiile de conlucrare și colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.