Un taximetrist de 22 de ani, învinuit că a accidentat mortal, pe zebră, doi soți

2979811
Foto:Photo Credit: ProTV Chisinau

Procuratura mun. Chişinău i-a înaintat învinuirea taximetristului care acum patru zile a tamponat mortal doi pietoni, care traversau regulamentar strada. Tot la demersul procurorilor, pe numele învinuitului în vârstă de 22 de ani a fost eliberat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acţiunile acestuia, procurorii au reţinut comiterea infracţiunii prevăzute de art. 264 alin. (5) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane).

Tragicul accident a avut loc pe 26 decembrie, pe o trecere de pietoni din preajma pieţei „Calea Basarebiei” de pe strada str. Calea Moşilor din Capitală. Taximetristul, care se deplasa la volanul unui automobil de model Dacia Logan, nu a cedat trecerea pietonilor care traversau regulamentar strada pe o trecere de pietoni, tamponându-i în plină viteză. În urma impactului violent, pietonii, care s-au dovedit a fi soţ şi soţie, au decedat pe loc. Victimele aveau 56 şi, respectiv, 58 de ani.

Pentru elucidarea tuturor circumstanţelor cazului, procurorii au dispus efectuarea expertizei narcologice a taximetristului, precum şi a celei auto-tehnice în vederea stabilirii vitezei exacte cu care se deplasa inculpatul în momentul impactului.

Pentru infracţiunea respectivă, norma penală prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la cinci ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine