„Women do business” un proiect de implicare a femeilor tinere în antreprenoriat

1-40
Foto:Photo Credit: MTS

Evenimentul din seria “Talknomics Labs” axat, în mod primordial, pe implicarea mai multor femei tinere în tot ce înseamnă antreprenoriat, s-a desfășurat în data de 15 decembrie, în incinta Dreamups Innovation Campus.

Reuniunea a demarat cu o analiză a rezultatelor studiului național ce vizează în principal tinerele femei antreprenoare și a continuat cu identificarea celor mai relevante soluții pentru problemele pe care le întâmpină tinerele femei care au intenția să inițieze o afacere. Participanții au subliniat câteva probleme cu care se confruntă persoanele de gen feminin, între care problemele la angajare, stereotipurile legate de femei ş.a.

În urma discutării acestor provocări, participanții au identificat o serie de soluții care ar încuraja tinerele femei să se implice în dezvoltarea unei afaceri, printre acestea înscriindu-se educația pentru egalitate din instituțiile preșcolare; distrugerea stereotipurilor (prin intermediul filmelor, mass-mediei); difuzarea diferitelor istorii de succes ale femeilor care au devenit antreprenoare; legi ce ar favoriza implicarea femeilor în business; sesiuni deschise ale asociațiilor pentru femei antreprenoare; schimb de practici – naționale și internaționale; deschiderea unui club pentru femei (reward based); subvenționarea afacerilor conduse de femei ş.a.

În urma desfășurării acestui eveniment, urmează a fi elaborate câteva drafturi de documente ce vor fi redirecționate către instituțiile abilitate să resolve astfel de probleme.

Evenimentul-workshop a fost organizat în contextual derulării proiectului „Studiul de evaluare a necesităților de instruire ale tinerilor pentru lansarea și dezvoltarea unui start-up” organizat de Dreamups Innovation Campus, cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, în cadrul Programului de Granturi 2015.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine