Chișinău: Sunt cu 95 de benzinării mai mult decât au fost prevăzute

gas-station
Foto:Photo Credit: aedmap.org

În municipiul Chişinău sunt cu 95 de benzinării mai mult decât prevede schema municipală de amplasare a benzinăriilor. Informaţia a fost prezentată de către directorul executiv al Asociaţiei obşteşti „Mişcarea ecologistă urbană”, Vladimir Garaba, transmite IPN.

„Acum, noi avem cu 95 de benzinării mai mult decât au fost planificate în schema generală, care este document obligatoriu de urbanistică şi trebuie executat. Terenurile s-au alocat fără a se calcula numărul de automobile care circulă în zona respectivă, distanţa de la o benzinărie la alta, impactul staţiilor de alimentare alături de alte obiecte poluante. Aspectele de mediu au fost ignorate completamente şi lucrul acesta continuă”, a menţionat Vladimir Garaba, într-o conferinţă de presă.

În legislație scrie că benzinăriile trebuie să se afle la o distanță de 25 de metri de casele de locuit, la 50 de metri de şcoli şi grădiniţe. „Pe parcursul anilor, autorităţile publice au început să se abată de la schema municipală de amplasare a benzinăriilor. Noi considerăm că Primăria face acest lucru ilegal, pentru că, pentru a construi o benzinărie nouă, conform legii, trebuie revăzută schema”, a afirmat Garaba.

Mişcarea Ecologistă Urbană le recomandă autorităţilor publice locale să oprească activitatea de eliberare a autorizaţiilor, „să declare moratoriu pentru construirea benzinăriilor cărora le-au fost eliberate autorizaţii şi să caute alte locaţii pentru acestea”.

Potrivit Mişcării Ecologiste Urbane, numărul de staţii PECO care există ar satisface încă 20 de ani înainte toate necesităţile oraşului cu produse petroliere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine