Moldovenii pot obține finanțare pentru studii MBA la Top 50 cele mai bune școli de business din SUA

univ_mba1
Foto:PC: careerteam.eu

Programul de burse MBA „SEED Grant” a fost prezentat publicului azi, 22 decembrie, la IPN. Tinerii din Republica Moldova, înmatriculați la una din școlile de business din Top 50 din SUA, vor putea să-și depună candidatura pentru a primi finanțare pentru studiile MBA.

Programul acoperă până la 100% din costurile de școlarizare a studenților, înmatriculați la studii de zi pentru o perioadă de un an sau doi, într-un program de MBA la oricare dintre școlile de business din Top 50 din SUA. Studenții trebuie să restituie împrumutul în întregime, în cazul în care aceștia nu revin în țara lor de origine. Absolvenții programelor MBA ulterior sunt recrutați de marile companii, guverne, organizații non-guvernamentale etc.

 

SEED Grant

Pentru a fi eligibil de a obține un Grant Seed al WNISEF, un candidat trebuie să fie nu doar acceptat de o școală de business din Top 50 din SUA, dar trebuie, de asemenea, să se angajeze să revină în Republica Moldova pentru o perioadă de cel puțin trei ani pentru a lucra și investi cunoștințele, abilitățile și aptitudinile sale în procesul de tranziție a țării.

Statele Unite ale Americii beneficiază de avantaje prin crearea unei rețele globale de prieteni. În timp ce studiază în SUA, viitorii lideri pot construi relații semnificative cu Statele Unite, comunitatea de afaceri, societatea, cultura și istoria Statelor Unite, precum și cu alte aspecte ale SUA.

SEED Grant

„Misiunea noastră este de a facilita procesul de dezvoltare democratică și modernizare economică din Republica Moldova și Ucraina, prin oferirea oportunității persoanelor talentate din aceste țări de a dobândi cunoștințe, abilități și aptitudini avansate de leadership prin intermediul instruirii în cele mai bune instituții de învățământ din Statele Unite ale Americii”, a declarat Roman Tychkivskyy, coordonator program WNISEF

Acest program este conceput pentru a oferi ajutor financiar persoanelor înzestrate cu aptitudini manageriale din Republica Moldova și Ucraina, care sunt admiși în unul din programele de MBA americane din Top 50 și care se angajează se revină în țara lor de origine și să-și investească acolo talentele.

Procedura de depunere a candidaturii constă din trei etape:

(1) completarea formularului de solicitare în regimul on-line și depunerea documentelor;

(2) înmânarea documentelor și susținerea probei interviu;

(3) examinarea dosarelor și anunțarea rezultatelor de către Comitetul Seed Grant.

Formularul de solicitare se depune prin intermediul paginii web a Grantului Seed – www.seedgrant.md.

Termenul-limită de depunere a formularului de solicitare constituie 75 de zile înainte de începerea programului de MBA.

Mai multe informații vedeți aici: MBA SEED Grant sau pagina de Facebook

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine