La Vernisajul Vinului veți putea degusta 200 de vinuri fabricate în Moldova

vinvin
Foto:Vinuri de la cea de-a noua ediție a Vernisajului Vinului

Conceptul celei de-a IX-a ediții a Vernisajului Vinului are genericul de „Vernisaj Efervescent” și va avea loc la 21 decembrie, ora 18:00, la Palatul Republicii.

Vernisajul Efervescent va întruni 36 de companii vinicole din Moldova, dintre care 26 de producători mari și 10 producători mici, toate reunite sub umbrela brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Acestea vor încânta cu o selecție de circa 200 de vinuri de calitate, dintre care 30 de vinuri noi.

 

Gogu Winery

Printre noutăți se numără: Vinul roșu sec Serendipity de la Et Cetera, Chi Vintage Spumant Clasic Brut de la Cimișlia Wineries sau Alb de Merlot de la Gogu Winery.

Vernisajul va găzdui două masterclass-uri prezentate de somelierul de talie internațională Vitalie Kovach. Un seminar va fi destinat reprezentanților HoReCa, iar cea de-a doua degustare va fi dedicată publicului larg și se va axa mai mult pe creșterea culturii consumului conștient de vinuri, dar și pe alegerea corectă a vinului pentru bucatele servite. Prețul pentru masterclass este de 80 de lei.

 

Vernisaj Efervescent

Surprize pentru oaspeți

Oaspeții Vernisajului se vor bucura de o atmosferă deosebită. La intrare vor fi întâmpinați cu pahare de vin spumant, iar pe durata evenimentului va funcționa un „Champaign Bar” cu trei tipuri de cocktailuri, realizate pe bază de vinuri spumante.

Degustațiile de vinuri se vor desfășura pe fundalul melodiilor tematice de sărbători, interpretate de două colective muzicale corale, precum și de trupa „Big Flash Band”.

Decorul evenimentului va include și doi brazi mari.

Detalii despre bilete

 

Vernisaj Efervescent

Toți vizitatorii vor primi câte o broșură de degustare, care conține contactele companiilor prezente, precum și lista vinurilor produse de acestea, un tichet pentru tombola organizată în cadrul evenimentului, dar și un pahar cu logoul „Wine of Moldova”.

Prețul unui bilet e de 250 de lei. O parte din banii colectați din vânzarea biletelor va fi donată unui tânăr talentat, pentru procurarea unui instrument muzical.

Biletele pot fi procurate în limita stocului disponibil, online pe iticket.md sau la parteneri:

Vinurile Moldovei – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 126
Vinoteca wine.md – str. Pușkin, 15
Carpe Diem, Wine Shop & Bar – str. Columna 136, 3A
Arta Vinului – str. Calea Moșilor, 24.

Detalii despre organizare vedeți în evenimentul de pe Facebook.

Scopul Vernisajului Vinului este stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine