(foto) Arcada metalică a cinematografului de vară de la Buiucani a fost tăiată

arcadacollage
Foto:Cinematograful de vară de la Buiucani: noiembrie 2015 vs decembrie 2015

Tânărul Nicolae Kirnev, care a câștigat un grant de 7.000 de euro de la European Cultural Foundation, pentru a restaura cinematograful de vară de la Buiucani, azi dimineață s-a trezit că arcada metalică a cinematografului a fost tăiată.

Tânărul spune că este foarte surprins de acest gest și încearcă să afle de ce acest lucru a fost făcut de Pretura Buiucani. Oricum, Nicolai spune că nu renunță la proiect și dacă va trebui de instalat o nouă arcadă metalică, atunci se va instala.

……………………………! Nu am cuvinte!… Azi, 17 decembrie 2015 arca metalică a fost taiată de lucratorii…

Posted by Nicolai Kirnev on Thursday, December 17, 2015

Revenim cu detalii.

 

PC: Nicolai KIrnev
PC: Nicolai KIrnev

Iată care erau planurile lui Nicolai pentru acest cinematograf de vară

Cinematograful de vară se află într-o stare relativ bună, dar totuși pereții trebuie reparați (în unele locuri, construiți din nou), arcul metalic trebuie vopsit, trebuie de amenajat locuri pentru spectatori, de rezolvat problema cu electricitatea, de procurat echipamentul necesar pentru evenimente.

 

PC: Nicolai Kirnev

Iar dacă ne va reuși și Cinematograful de Vară va fi funcțional, acesta va fi gratis pentru toți.

Vom proiecta filme. Filmele vor fi proiectate în diferite limbi, pe diferite subiecte, inclusiv subiecte legate de istoria și problemele orașului nostru.

Astfel, cu ajutorul cinematografului, tinerii vor avea posibilitatea să facă cunoștință cu alte culturi, limbi și valori. Vrem să organizăm dezbateri împreună cu spectatorii noștri despre subiectele și problemele ridicate în filmele noastre. Astfel, vrem să distrugem stereotipurile care există în societate, să demonstrăm că nu trebuie să fie important în Moldova în ce limbă vorbești sau pe care partid îl susții, dacă ai același scop ca și cei din jur. Vom promova ideea că este important pentru noi, tinerii, să fim activi și să contribuim la dezvoltarea armonioasă și stabilă a Chișinăului.

La fel, vrem să invităm artiști, muzicieni, actori care vor să-și înceapă cariera. Scena noastră va fi permanent deschisă pentru ei. De asemenea, vrem să organizăm împreună cu localnicii curățenie în Parcul nostru. Ca majoritatea parcurilor din Capitală, el se află într-o stare gravă. Astfel, vom avea un parc curat, cu atmosferă plăcută, unde va cânta muzică, se vor proiecta filme și tinerii activi, localnicii și alți activiști civici vor discuta despre soarta orașului nostru.

Proiecțiile de film vor începe în mai 2016 și vor dura până în septembrie 2016.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine