Șoferul care a accidentat mortal două tinere la Botanica conducea cu o viteză de 119 km/h

GRI_0210
Foto:Photo Credit: Chisinau.md

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui conducător auto de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei, care a cauzat decesul a două persoane.

Accidentul a avut loc pe 22 noiembrie a acestui an, în sectorul Botanica al Capitalei. Deplasându-se la volanul unui automobil de model „Mercedes Benz C220” pe bd. Dacia, inculpatul a depăşit esenţial limitele vitezei regulamentare şi a efectuat manevre interzise de depăşire a altor autovehicule, tamponând mortal două tinere (20 ani) care traversau strada. Impactul a fost atât de violent, încât una dintre victime a decedat pe loc, iar cealaltă s-a stins peste câteva ore la Institutul Mamei şi Copilului.

Deoarece conducătorul auto s-a dovedit a fi ruda unui fost şef de la Poliţia Rutieră din mun. Chişinău, procurorii au retras cauza penală din gestiunea poliţiei pentru a asigura obiectivitatea investigaţiilor. Astfel, procurorii au întreprins toate acţiunile necesare pentru a investiga operativ şi obiectiv acest caz, iar expertizele, dispuse de procurori, au concluzionat că în momentul impactului, inculpatul conducea cu o viteză de 119 km/h.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, în decursul ultimilor ani, acesta a comis un şir de contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere prevăzute de Cod Contravenţional, inclusiv depăşirea vitezei de circulaţie stabilită de Regulamentul Circulaţiei Rutiere, accident rutier etc., fiind sancţionat contravenţional pentru încălcările admise în domeniul circulaţiei rutiere, acumulând 26 de puncte de penalizare.

Inculpatul, în vârstă de 26 de ani, se află în stare de arest preventiv, iar fiind audiat de procurori, şi-a recunoscut vina.

Cauza penală de învinuire a inculpatului a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Botanica, iar dacă va fi recunoscut culpabil, acesta riscă închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de cinci ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine