Platforma DA poate prelua Partidul Forţa Poporului

21166583396_202258188a_z
Foto:Platforma DA

Partidul Forţa Poporului va desfăşura în această duminică, 13 decembrie, Congresul Extraordinar al formaţiunii. Într-un comunicat de presă remis de PFP se menţionează că în cadrului forului vor fi luate decizii importante pe marginea sprijinului politic acordat Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” în efortul mişcării protestatare de a se implica plenar în procesele politice din perspectiva eventualelor alegeri anticipate.

Congresul va examina darea de seama a preşedintelui PFP referitoare la activitatea formaţiunii în condiţiile agravării situaţiei social-economice din ţară şi acutizării crizei politice. De asemenea, participanţii la lucrările forului superior vor lua parte la dezbaterile pe marginea situaţiei actuale din Republica Moldova din perspectiva consolidării forţelor anti-oligarhice şi proeuropene, vor discuta propunerile referitoare la strategia formaţiunii la etapa actuală a dezvoltării ţării, transmite IPN.

Congresul va alege noua conducere a partidului, precum şi va modifica componenţa organelor colegiale supreme – Consiliul Politic Naţional şi Biroul Politic Permanent.

Congresul Extraordinar al Partidului Forţa Poporului este programat pentru ora 11.00 şi urmează să se desfăşoare la Casa Sindicatelor de pe strada 31 August 1989, 129.

Liderii Platformei DA au declarat anterior că va fi aleasă una din două căi pentru constituirea noii formaţiuni politice văzută ca alternativă a clasei politice de la guvernare: crearea unui partid nou sau preluarea unui partid necompromis.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine