(foto) Ecaterina Baba – câștigătoarea celei de-a IV-a ediții de Science Slam Moldova

ecaterinababa
Foto:Ecaterina Baba PC: IDSI

La Chișinău s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție Science SLAM Moldova – un concurs dintre cercetători și inovatori, care au explicat simplu și creativ propriile proiecte. Evenimentul a avut loc în Cinematografului Odeon și i-a adunat în aceeași sală pe toți cei îndrăgostiți de știință și inovație.

În cadrul ultimei semifinale a evenimentului Science SLAM au participat patru slammeri care au vorbit despre propriile proiecte din IT, Robotică, Medicină, Psihologie și Agricultură. Marea câștigătoare a devenit eleva clasei a XII-a a Liceului Academiei de Științe, Ecaterina Baba. Slammer-ul a vorbit despre robotul realizat de ea împreună cu echipa sa.

 

Participanții celei de-a IV-a ediții a Science Slam Moldova PC: IDSI
Participanții celei de-a IV-a ediții a Science Slam Moldova PC: IDSI

Câștigătoarea concursului Science SLAM Moldova, Ecaterina Baba: „Am participat la concursul Science Slam pentru că am vrut să demonstrez că nu este obligatoriu să fii un om de știință cu stagiu ca să creezi ceva inovativ și interesant. Sunt elevă în cadrul Liceului Academiei de Științe și am construit împreună cu colegii mei un robot care se mișcă și vorbește. Robotica este un domeniu pe care vreau să îl studiez în continuare, pentru că sunt convinsă că va avea un rol deosebit de important în viitor și va putea fi utilizată pentru a ajuta diferite grupuri de oameni”.

 

Roboțelul Ecaterinei Baba PC: IDSI
Roboțelul Ecaterinei Baba PC: IDSI

Co-organizator şi Business Development Manager, DAS Solutions, Daniel Todercan: „Am bătut recordul și de această dată! Science SLAM Moldova a adunat peste 300 de vizitatori și am demonstrat încă o dată că știința este interesantă și accesibilă. Evenimentul nostru este unul absolut inedit pentru Moldova. El contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase, curioase și culte. Avem mare nevoie de asemenea evenimente și vom continua să scoatem în evidență cercetătorii și inovatorii talentați din țara noastră”.

Marea finală va avea loc în luna ianuarie și adună pe aceeași scenă toți câștigătorii celor patru ediții Science SLAM Moldova.

Science SLAM este organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact, pentru proiectul Horizont 2020, Euraxess şi DAS Solutions.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine