Drept urmare a comentariilor şi interpretărilor distorsionate apărute în legătură cu donația sub formă de hărți, Ministerul Educației precizează că prin Circulara nr.02/15-2219, din 24.11.2015 a informat Organele locale de specialitate în domeniul învățământului ale APL despre intenția partenerilor educaționali, AO „Radio Datina” și USAID ROLISP, de a susține procesul de completare a suportului didactic, sub formă de hărți tematice și seturi de jocuri puzzle, necesar pentru desfășurarea procesului educațional la unele discipline.
Hărțile constituie un suport didactic auxiliar pentru disciplina „Istoria românilor și universală”, corespunzând unităților de învățare „România în perioada interbelică. Viața politică. Economie. Societate” și unitatea de învățare „Specificul dezvoltării Basarabiei în cadrul României”, care se predau în clasele a IX-a și a XII-a, conform Curriculumului Național la disciplina Istoria românilor și universală, aprobat prin ordinul ME nr. 331 din 12.05.2010. Aceste materiale, la fel ca alte tipuri de hărți, din oricare altă perioadă istorică, sunt binevenite pentru îmbunătățirea procesului de acumulare a cunoștințelor de către elevi.
Ministerul Educației salută inițiativa tuturor partenerilor educaționali de susținere și eficientizare a procesului educațional în vederea asigurării unui învățământ de calitate în Republica Moldova.
Reamintim că joi, 10 decembrie, Vlad Bătrâncea, deputat PSRM, a rupt Harta României Mari în plenul Parlamentului, pe motiv că este împotriva unei românizări forțate.