Reacții la zvonul că Sturza va fi înaintat la funcția de premier. „De ce v-aţi speriat, domnilor?!”

sturza.
Foto:PC: expresul.com

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a expus pe marginea zvonului cum că preşedintele Nicolae Timofti a pregătit un decret de desemnare a lui Ion Sturza la funcţia de premier. Liberalul speră că zvonul nu se va confirma şi că nu există un astfel de decret, transmite IPN.

„Am vorbit personal (cu şeful statului, n.r.), am fost contactat şi am spus că atâta timp cât nu există majoritate parlamentară şi timpul ne permite, trebuie să aşteptăm. Am avut şedinţă cu celelalte partide aseară şi parcă lucrurile s-au mişcat din loc. Sper că nu va fi acest decret, chiar dacă, conform Constituţiei, şeful statului are acest drept, dar ar trebui să convoace fracţiunile şi să se consulte cu noi”, a declarat politicianul jurnaliştilor.

Mihai Ghimpu admite că această informaţie ar fi apărut ca urmare a unui tertip al liberal-democraţilor, care, potrivit lui, au insistat ca şedinţa de seara trecută să fie ţinută în secret. „La început, PLDM a cerut să fie totul transparent, ieri au spus să nu anunţăm presa, iar astăzi vedem deja informaţia cu decretul şi trag concluziile că s-a dorit să se creeze impresia pentru preşedinte că lucrurile nu se mişcă din loc. E una să desemnezi, ai strâns la perete Parlamentul să voteze ca să fie evitate alegerile anticipate, dar mai departe ce face acest Guvern, cum va promova reformele?”, a întrebat liderul PL.

Omul de afaceri şi ex-premierul Ion Sturza a lăsat pe pagina sa de Facebook o reacţie – „Răspuns portavocei statului capturat Mihai Ghimpu: de ce v-aţi speriat, domnilor?!”, scriind că, după manifestul personal de acum doua zile, s-a gândit dacă să prezinte sau nu oferta care a fost „adusă” la Chişinău şi care a fost blocată cu isterie şi vehemenţă.

Ex-premierul mai scrie că „indivizii se joacă cu focul”. „Recunosc, sunt şocat de obrăznicia „răului mai mic”, vorba unor diplomaţi din Moldova, dar şi de isteria necontrolată a „luptătorului” pentru valori. Dorinţa de a-şi păstra „captura” este incredibilă! Cu certitudine, va urma o perioadă foarte tulbure şi violentă”, menţionează Ion Sturza.

În mesajul acestuia nu se precizează dacă e adevărată sau nu informaţia că ar putea fi înaintat la funcţia de şef al Executivului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine