Cum arată un „Guvern Alternativ” propus de către tinerii din diasporă

_mg_3794
Foto:Photo Credit: GOV.md

Tinerii din Diasporă au lansat marți, 9 decembrie, un Guvern Alternativ pentru Moldova. The Right Government este o inițiativă publică și participativă, de construcție a unei alternative viabile de guvernare, bazate pe elaborarea unor modele noi pentru societate. Astfel, The Right Government inițiază procesul de schimbare al regulilor de funcționare ale spațiului public din țară.

În absența unui Guvern Oficial în Republicii Moldova, The Right Government dă start unui proiect nou de guvernare, după un model similar existent în mai multe democrații occidentale funcționale. The Right Government se declară o alternativă pro-europeană pentru Republica Moldova. Grupul este format atât din persoane active în mediul asociativ, cât și din persoane implicate activ în politică.

Unele dintre prioritățile grupului de guvernare alternativă sunt: reunificarea Republicii Moldova cu România, soluție eficientă pentru ieșirea din criza politică actuală și accelerarea considerabilă a integrării europene; participare activă a conaționalilor din Diasporă etc.

 

The Right Government

The Right Government este bazat pe contribuții voluntare și dezinteresate ale unor persoane care își asumă libertatea de a distruge tiparele politice existente și de a acționa exclusiv în apărarea interesului public. Membrii noului grup se declară liberi, independenți din punct de vedere financiar și cu experiențe academice și profesionale confirmate în țările democrațiilor occidentale dezvoltate.

Membrii The Right Government:

Dorin Dușciac, Prim-Ministru (34 de ani, Paris, Franța)
Natalia Ciobanu, Ministru al Mediului, Sănătății, Agriculturii și Dezvoltării Durabile (29 de ani, Istanbul, Turcia)
Dan Nicu, Ministru pentru Reunificarea cu România, al Afacerilor Externe și al Diasporei (27 de ani, Chișinău, Republica Moldova)
Cristina Gonța, Ministru al Justiției și al Reformei Constituționale (Strasbourg, Franța)
Vitalie Marinuță, Ministru al Securității și Apărării Naționale (45 de ani, Chișinău, Republica Moldova)
Mihaela Onofraș, Ministru al Coeziunii Sociale, Egalității în Drepturi și Participării Comunitare (23 de ani, Paris, Franța)
Nicolae Ciumac, Ministru pentru Agenda Digitală (34 de ani, Karlsruhe, Germania)
Valentina Ceban-Mihailov, Ministru al Educaţiei, Culturii, Tineretului şi Sportului (32 de ani, Chișinău, Republica Moldova)
Vitalie Cojocari, Ministru al Spaţiului Informațional (31 de ani, București, România)
Iulian Gramațki, Ministru al Economiei, Finanțelor și Comerțului (23 de ani, Frankfurt, Germania)
Maxim Guțu, Ministru al Afacerilor Interne (29 de ani, Chișinău, Republica Moldova)
Ion Ursu, Ministru al Fondurilor Europene, Infrastructurii și Transporturilor (26 de ani, București, România)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine