La Science SLAM, pe 8 decembrie, se explică știința și inovația pe înțelesul tuturor

science1
Foto:Science Slam, 8 decembrie

Știința și inovația pot fi simple și interesante! Nu crezi? Atunci vino la Science SLAM Moldova! Un concurs unde cercetătorii povestesc despre propriile proiecte și descoperiri simplu și creativ. Evenimentul va avea loc pe 8 decembrie, ora 18.00 la Cinematograful Odeon.

Science SLAM este un concurs internațional unde oamenii din știință și inovație explică propriile cercetări sau proiecte pe înțelesul tuturor. Fiecare dintre cei patru participanți va avea câte 10 minute pentru a convinge vizitatorii că prezentarea sa este cea mai bună și merită votată, iar la final, publicul va alege câștigătorul.

Evenimentul reprezintă o platformă de comunicare dintre oamenii din știință și inovație cu publicul larg. Aceștia au ocazia să împărtășească propriile idei într-o atmosferă degajată, iar vizitatorii vor căpăta mai multe cunoștințe din diverse domenii. La eveniment sunt așteptați toți cei curioși și îndrăgostiți de roboți, agricultură, psihologie, informatică și medicină.

 

Science Slam, 8 decembrie
Science Slam, 8 decembrie

La această ediție participanții Science SLAM Moldova vor răspunde la următoarele întrebări: Ce îi face pe roboți să funcționeze? Cum putem ucide omizile din agricultură fără a dăuna mediului înconjurător? Ce îi poate ajuta pe medici să nu greșească diagnosticul pacienților? De ce copiii pot deveni stresați și cum îi putem ajuta?

Science SLAM este un concurs intelectual care a apărut pentru prima dată în Germania în anul 2008. De atunci, evenimentul s-a răspândit rapid în țări precum Marea Britanie, Elveția, Suedia, Luxemburg, Rusia, Finlanda, Danemarca și Austria.

În Republica Moldova, evenimentul Science SLAM se află la cea de-a IV-a ediție și este organizat de către Academia de Științe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaționale, Rețeaua Punctelor Naționale de Contact, Euraxess și DAS Solutions.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine