În acest weekend, la Biblioteca Hașdeu, va avea loc „Bătălia Cărților”

batalia
Foto:Bătălia Cărților PC: Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia Cărţilor, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj.

Concursul a avut drept scop stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rândul copiilor şi adolescenţilor şi s-a desfăşurat în perioada martie-octombrie 2015.

Înregistrarea s-a făcut în toate filialele bibliotecii, prin completarea unui formular de înscriere, numărul total al concurenţilor fiind 646.

Pentru a intra în finală, participanţii au avut de citit o listă de 10 cărţi recomandate şi de întocmit fişe de lectură pentru fiecare titlu. În semifinală au ajuns câte 14 cititori din fiecare categorie de vârstă, care, în opinia juriului, au citit şi au înţeles cel mai bine textele literare, demonstrând, prin întocmirea fişelor de lectură, reflecţii, opinii, argumente.

Finala va avea loc la Biblioteca Centrală (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 148) pentru cele două categorii de vârstă:

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 12.00 – segmentul adolescenţi (15-18 ani)

Duminică, 6 decembrie, ora 13.00 – segmentul copii (11-14 ani)

 

Singur pe lume de Hector Malot PC: ocazii.ro
Singur pe lume de Hector Malot PC: ocazii.ro

Evenimentul va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia cei 14 participanţi îşi vor susţine cartea preferată din lista recomandată şi vor răspunde la întrebări pe marginea volumelor citite, adresate de juriu, format din bibliotecari, profesori şi oameni de cultură, dar şi de public.

Participantul care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului.

 

Hoţul de umbre de Marc Levy PC: Ella in tara copiilor
Hoţul de umbre de Marc Levy PC: Ella in tara copiilor

Juriul va mai acorda premii pentru Cea mai bună Fişă de lectură, Cea mai bună Fişă de lectură pentru Cartea anului, Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată, iar toţi finaliştii vor primi diplome şi cărţi.

Conform regulamentului, fiecărei cărţi citite urma să i se acorde punctaj. Astfel, prin votul participanţilor la concursul de lectură Bătălia cărţilor, Cartea anului 2015 a fost deja desemnată: categoria copii – Singur pe lume de Hector Malot; adolescenţi – Hoţul de umbre de Marc Levy.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine