(video) Trei tineri au fost reținuți în cazul spargerii celor 26 de automobile din sectorul Botanica

foto_37
Foto:Poliţia capitalei a identificat trei bănuiţi de spargerea celor 26 de automobile

Trei locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 21 și respectiv 28 ani, anterior judecați, au fost reținuți de către ofițerii de investigații ai IP Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuiți de spargerea celor 26 de automobile, parcate pe strada Zelinski și bulevardul Dacia acum o săptămână.

Potrivit datelor acumulate de polițiști, aceștia ar fi adus prejudicii materiale proprietarilor de automobile în sumă de aproximativ 100 000 de lei. La reținerea suspecților a fost solicitată și intervenția angajaților Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” din cadrul IGP.

În urma perchezițiilor autorizate la domiciliile lor, polițiștii au depistat hainele în care indivizii ar fi fost îmbrăcați, atunci când au pătruns în automobile prin deteriorarea geamurilor laterale, precum și bunuri materiale care ar fi fost furate. Bănuiții deocamdată nu-și recunosc vinovăția, însă polițiștii au acumulat deja probe concludente ce demonstrează implicarea acestora la spargerea automobilelor. Aceștia ar fi furat bunuri materiale doar din trei automobile, iar restul au fost doar deteriorate.

Astfel a fost dispusă inițierea mai multor cauze penale, în cadrul cărora polițiștii acumulează și alte probe în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor. Conform legislației penale în vigoare, bănuiții riscă închisoare de la 2 până la 6 ani.

Totodată, sunt demarate acțiuni speciale de investigații în vederea stabilirii complicității acestora și în alte cazuri similare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine