Confirmat! Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în Afganistan

large
Foto:Elicopetrul implicat in incident Photo Credit: valanicc.com

Ca urmare a evenimentului aviatic produs în Afganistan, pe 24 noiembrie, cu implicarea unui elicopter înmatriculat în Republica Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova, membru al echipajului, identitatea căruia nu este confirmată oficial deocamdată.

Informația a fost confirmată de către compania aeriană „Valan International Cargo Charter” și reprezentanții Contractantului Guvernului SUA.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova acționează în strânsă cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în scopul coordonării acțiunilor ulterioare.

Reamintim că, un elicopter care aparţine unei companii din Republica Moldova, cu 21 de persoane la bord, dintre care trei moldoveni şi 18 afganezi, a fost doborât în Afganistan. Se cunoaște că patru din cei aflaţi la bord au decedat, iar restul ar fi ajuns prizonieri la talibani.

Incidentul a avut loc pe 24 noiembrie 2015. La ora 10.57 UTC, elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V, număr de înmatriculare ER-MGM, în timpul operării cursei Mazari-Sharif (OAMS) – Camp Shaheen – Maymene în Afganistan a efectuat o aterizare de urgenţă la 25 km. nord de Maymene. Ultima poziţie cunoscută este 036°07′43.1′′N, 064°40′01.6′′E.

Elicopterul presta servicii aeriene civile pentru forţele de securitate afgane în baza contractului cu compania AIRCRAFT CHARTER SOLUTIONS pentru principalul contractant al Guvernului Statelor Unite, compania MAG DS Corp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine