Soroca: Un tânăr de 22 de ani, în stare gravă după ce a fost împușcat la o vânătoare

arma-vanatoare_73f0447293
Foto:Photo Credit: libertatea.ro

O nouă vânătoare la care ar fi participat reprezentanţi «de vază» şi care s-a soldat cu rănirea unui tânăr de 22 de ani a avut loc în această duminică, 22 noiembrie, în satul Soloneţ, raionul Soroca.

Despre aceasta anunţă ministrul Mediului în exerciţiu, liberalul Valeriu Munteanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. „Pesemne că învățămintele accidentului de la vânătoarea din Pădurea Domnească nu au fost trase. Astăzi a avut loc o nouă vânătoare „infracțională”, unde un tânăr de 22 de ani a fost rănit, prin împușcare, în zona ochilor, iar coincidențele cu evenimentul fatal din decembrie 2012 nu se opresc aici; protagoniștii vânătorii au fost reprezentanți «de vază» ai protipendadei moldovenești, iar fapta s-a încercat a fi ascunsă”, a scris Munteanu.

Potrivit portalului anticorupție.md, informaţia a fost confirmată de Inspectoratul de poliţie din Soroca. Potrivit oamenilor legii, incidentul s-a întâmplat la amiază, când, în timpul unei vânători de fazani, unul dintre cei şapte participanţi a fost rănit din neatenţie, prin împuşcare, cu o armă cu ţeavă lisă.

„Victima a fost transportată la spitalul raional Soroca, iar ulterior a fost internată la Spitalul Republican din Chişinău, Secţia oftalmologie. Vânătoarea a fost legală şi toţi participanţii deţin permis de port-armă. Actualmente se stabilesc circumstanţele incidentului. Dacă expertiza medico-legală va stabili că victima are leziuni corporale medii sau grave, va fi pornită o cauză penală pentru vătămare gravă a integrităţii corporale, cauzată din imprudenţă”, a declarat Ludmila Sochircă, ofiţer de presă al Inspectoratului raional Soroca, pentru portalul Anticorupţie.

Aceasta nu a oferit detalii despre participanţii la vânătoare, motivând că ar fi vorba de date cu caracter personal. Valeriu Munteanu însă a publicat răspunsul şefului Direcţiei Inspectoratului Ecologic Soroca, cu lista participanţilor la vânătoare. Munteanu susţine că cei şapte nu ar fi fost singurii protagonişti implicaţi.

Pe 23 decembrie 2012, în timpul unei vânători din rezervaţia Pădurea Domnească, a fost rănit mortal omul de afaceri Sorin Paciu. La vânătoarea de mistreţi participaseră peste 30 de judecători, procurori, funcţionari şi oameni de afaceri, inclusiv Procurorul general Valeriu Zubco, preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca, şi vicepreşedintele Gheorghe Creţu, directorul Agenţiei de Stat „Moldsilva”, Ion Lupu, directorul Rezervaţiei „Pădurea Domnească”, Denis Irimciuc, directorul I.S. „Registru”, Serghei Răilean. Pe marginea cazului a fost deschis un dosar penal, iar la trei ani de la incident, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

12299113_950510388335810_8973110625341703068_n

Procuratura raionului Soroca a dispus pornirea urmăririi penale privind infracţiunea de vătămare gravă a integrităţii corporale, cauzată din imprudenţă, în urma incidentului.

Iniţial s-a constatat că, în rezultatul împuşcăturii dintr-o armă cu ţeavă lisă, unuia dintre cei şapte vânători i-au fost cauzate plăgi penetrante ale globului ochiului stâng şi coapsei drepte.

De menţionat că, la vânătoare a luat parte şi un angajat al Direcţiei SIS Floreşti. Cazul este investigat de Procuratura r-lui Soroca, fiind cercetate toate circumstanţele acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine