Încă 10 troleibuze noi pe străzile Capitalei până la sfârșitul anului

IMG_8469
Foto:Photo Credit: #diez

Până la sfârşitul anului, pe străzile Capitalei urmează să circule încă 10 troleibuze noi. Astfel, numărul total de unităţi de transport modernizate ajunge la 182, fapt ce ar însemna că fiecare al doilea troleibuz care circulă în Chișinău este nou. Subiectul a fost discutat luni, 23 noiembrie, la şedinţa operativă de la Primărie.

Şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că pentru anul acesta a fost planificată asamblarea a 20 de unităţi, dintre care 17 deja circulă, iar trei se află în etapa de finalizare. Totodată, pe lângă acestea, urmează a fi asamblate încă 10 troleibuze noi, care deja se află în lucru la fabrica de la Minsk, iar până la sfârşitul anului vor fi puse în circulaţie. Potrivit şefului RTEC, la fel, în prezent se lucrează asupra caietului de sarcini cu privire la dotarea troleibuzelor cu reţea de internet wi-fi. Acesta urmează a fi transmis în timpul apropiat spre aprobare.

Gheorghe Morgoci a menţionat că tot în timpul apropiat urmează a fi prezentate mai multe propuneri pentru realizarea proiectului care prevede extinderea unei rute de troleibuz până la aeroport. Potrivit lui, în acest sens urmează a fi dotate cu sisteme autonome în jur de cinci troleibuze care vor circula în baza curentului electric până la finalizarea liniei de troleibuz, la Porţile Oraşului, iar până la aerogară va circula fără bare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine