7 motive pentru care să închiriezi o mașină atunci când pleci în vacanță

cartravel
Foto:PC: alletravel.co

Atunci când ești în vacanță și iți dorești să vezi mai mult decât orașul în care ai aterizat, închirierea unei mașini este o soluție bună. Cel mai bine este să închiriezi mașina direct din aeroportul pe care aterizezi, iar la final, să o predai tot la aeroport. În mai toate aeroporturile găsești servicii de închiriere mașini de la firme internaționale, scrie blogul Fabrica de călătorii.

Iată cele șapte motive pe care le invocă Mihai Mehedintu:

#1. Nu ai nevoie de taxi sau de transfer la/de la aeroport

Dacă închiriezi mașina direct din aeroport, eviți să plătești taxiul sau nu mai pierzi mult timp așteptând shuttle-ul sau trenul care te duce în oraș. Acest lucru este valabil mai ales dacă aterizezi pe un aeroport aflat la o distanță destul de mare de locul unde vrei să ajungi.

#2. Cheltuiești mai putin pe transport

Acest lucru este valabil dacă vrei să vizitezi mai mult decât orașul în care ai aterizat. Chiar dacă există autobuze sau trenuri la prețuri bune, dacă călătorești în grup de minim două persoane este mai ieftin să te deplasezi cu mașina. De obicei poți închiria fără probleme o mașină decentă pentru 30-40 de euro pe zi, cu tot cu GPS și asigurare extra.

#3. Salvezi timp

De exemplu, dacă ești cazat în sudul orașului Milano și vrei să mergi în Como, trebuie să iei un autobuz până la gară, apoi trenul până în Como, apoi încă un autobuz până în centrul orașului. Toate aceste schimburi de mijloace de transport în comun consumă timp, chiar dacă la prima vedere ți s-ar părea că nu durează foarte mult. Cu o mașină închiriată ajungi, clar, mult mai repede.

 

Found on elle.es
Found on elle.es

#4. Vizitezi mai multe locuri

De obicei e greu să găsești mijloace de transport în comun care să te ducă fix unde ai tu nevoie. Dacă închiriezi o mașină, poți vizita mult mai ușor orice stâncă/plajă/vale/munte/etc. din zona în care te afli.

#5. Confort

Revenind la exemplu cu Milano-Como de mai sus, cu siguranță nu se poate compara confortul parcurgerii acestei rute cu mașina, în detrimentul mijloacelor în comun. Doar ești în vacanță și vrei să te simți bine, nu?

 

Found on huffingtonpost.com
Found on huffingtonpost.com

#6. Poți alege dintr-o gamă largă de mașini

Evident, în funcție de buget, poți alege o mașină pe care nu o conduci în mod normal acasă. De exemplu, am câțiva prieteni care atunci când călătoresc în SUA nici nu concep să nu își închirieze un Mustang, mai ales având în vedere că prețul nu este chiar foarte mare.

#7. Siguranță

Aceasta contează foarte mult când ești în vacanță, mai ales dacă călătorești cu familia și cu copiii. După părerea mea, este mult mai sigur să călătorești cu mașina decât cu trenul, autobuzul etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine