(Studiu) 53 % dintre utilizatorii din Moldova sunt de sex feminin

ef956f9549adbabdd746626a7dc8-660×439
Foto:PC: chatelaine.com

Studiul demografic realizat de Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului (BATI) în parteneriat cu compania internațională Gemius este un etalon al măsurării audiențelor online din Republica Moldova. Folosind datele rezultate în urma studiului, oricine poate planifica o campanie publicitară online, astfel încât aceasta să ajungă la cât mai mulți utilizatori din publicul țintă.

Recent, au fost publicate cele mai noi date, aferente trimestrului III din 2015, care cuprind informații referitoare la profilul utilizatorilor de internet, frecvența de utilizare a internetului și un clasament al celor mai populare site-uri. Este important de reținut faptul că, în general, utilizatorii de internet din Republica Moldova constituie un target atractiv pentru advertiseri, fiind cu precădere persoane active, cu studii superioare și cu venituri medii și mari.

Iată câteva date referitoare la profilul audienței site-urilor analizate:

# 88 % dintre utilizatori folosesc zilnic internetul;
# 53 % dintre utilizatorii site-urilor analizate sunt de sex feminin;
# Majoritatea utilizatorilor de internet (65 %) au vârste cuprinse între 20 și 49 de ani; dintre aceștia, segmentul cel mai mare (28 %) fiind reprezentat de tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, urmat apoi de segmentul 30-39 (22 %);
# Ponderea majoritară în rândul utilizatorilor – 33 % – este deținută de cei cu studii universitare și postuniversitare; Tinerii cu studii liceale absolvite reprezintă de asemenea o cotă importantă de 29 % (majoritatea dintre aceștia fiind acum studenți);
# 56 % sunt persoane active, angajați sau antreprenori și 18 % se află în perioada de studii;
# Majoritatea userilor au venituri medii și mari: 34 % au venituri lunare nete de până la 10 mii de lei;
# 93 % au calculator personal, iar 37 % accesează internetul folosind tableta sau smartphone-ul;
# 15 % dintre utilizatorii de internet accesează servicii bancare online, iar 40 % fac periodic achiziții online;
# 54 % dintre utilizatori sunt interesați de știri;
# 54 % au o experiență de utilizare a internetului mai mult de 5 ani;
# 41 % au copii mai mici de 15 ani.

Date despre profilul socio-demografic general al utilizatorilor de internet, precum și date despre profilul audienței fiecărui site din studiu pot fi solicitate atât de la agențiile abonate (vezi lista aici) cât ți de la site-urile participante în studiu (vezi lista aici). Plecând de la aceste date, media plannerii sau advertiserii pot creiona în câteva minute planul media dorit.

Pentru analize în detaliu, puteți contacta și Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului (BATI) (office@bati.md) sau Gemius Research (audience.ro@gemius.com).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine