Recomandări pentru trafic în condiții de vizibilitate redusă și carosabil umed

drum-de-toamna
Foto:Photo Credit: touchofadream.ro

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă prudență maximă pe șoselele din țară, mai ales dimineața și seara, când se circulă intensiv, iar carosabilul este umed.

Astfel, INP recomandă conducătorilor auto, în condițiile unui carosabil umed, să evite bruscarea comenzilor vehiculului, să ruleze cu o viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, și să efectueze fiecare manevră numai după ce se asigură în prealabil.

În condițiile în care vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către șoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ceață, șoferii sunt obligați pe lângă luminile de întâlnire să le conecteze și pe cele de ceață.

Șoferii sunt obligați să respecte limita de viteză în localități și în afara lor, pentru că asta permite oprirea în condiții de siguranță atunci când apare o situație de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule.

Totodată, pietonilor le este recomandat să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă numai prin locurile semnalizate și marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine