Angela Gonța despre Șor: „Domnia sa are cetățenia Israelului și dacă ajunge acolo, piu, piu, mă scuzați, tiu, tiu!”

2823051
Foto:Photo Credit: Perfecte.md

Angela Gonța, soția liderului PLDM Vlad Filat, care se află în arest, pune accent pe dublele standarde cu care este investigat cazul de corupție pasivă şi trafic de influenţă în care sunt vizați primarul orașului Orhei, Ilan Șor și Vlad Filat.

Potrivit acesteia, Șor ar putea în orice clipă fugi din țară cu ajutorul avionului său personal, dar și datorită faptului că acesta deține cetățenia statului Israel.

„Eu, dacă aș fi reporter care scrie despre cazul BEM, mi-aș pune câteva întrebări.

Vlad Filat este în arest pentru că procurorii consideră că acesta ar putea influența martorii și ar putea fugi din țară. Pertinente argumente? Probabil, chiar dacă Moldova a fost condamnată la CEDO nu o singură dată pentru că procurorii nu aduc și argumente în acest sens, adică nu aduc probe cum ar putea influența martorii și cum ar putea fugi. De exemplu, Vlad Filat alerga dimineața in parc. S-ar putea ca procurorii să fi aflat despre asta și să prezinte probe în instanță: poftim, se pregătește să fugă.

Pe de altă parte, un alt învinuit în cazul BEM este cercetat în stare de libertate. Ma întreb, oare Ilan Shor nu ar putea influența martorii? Nu ar putea fugi? Domnia sa are o funcție publică. Pe la hram se mai întâlnește cu „anumiți factori de decizie”. Mai schimbă o vorbă, mai lansează un apropo. Domnia sa spune că oferă mită de 250 de milioane, susține că umblă prin oraș cu 20 de milioane de lei. Oare ajunge și pe la martori? Domnia sa are avion personal. În cinci minute avionul e la scară și, cum spun polonezii, Bonjour Maman! Domnia sa are cetățenia Israelului și dacă ajunge acolo, piu, piu, ma scuzați, tiu, tiu!

P.S.: O parte din probele din dosar mi-au fost întoarse. Le aștept si pe celelalte”, a scris Angela Gonța pe pagina sa de facebook.

Reamintim că joi, 15 octombrie, Parlamentul i-a retras imunitatea deputatului Vlad Filat, cu votul a 79 de deputaţi, din 101, la cererea procurorului general, Corneliu Gurin. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Filat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. După votarea de către deputați a ridicării imunității, fostul premier a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, unde a fost reţinut pentru 72 de ore. Ulterior, acesta a fost transferat la penitenciarul Nr.13 pe un termen de 30 de zile. Pe 14 noiembrie, Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare pe numele deputatului liberal-democrat Vlad Filat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine