(video) Mihai Ghimpu invită PLDM la negocieri. „Fiecare zi fără guvernare costă mult prea scump”

img
Foto:Photo Credit: Partidul Liberal

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a adresat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Partidului Liberal Democrat din Moldova să vină la discuţii şi să convină împreună cu PDM și Grupul Leancă la crearea unei majorităţi parlamentare, deoarece fiecare zi fără guvernare costă mult prea scump.

„Sunt de acord cu faptul că Republica Moldova este o dezamăgire pentru Uniunea Europeană și o dezamăgire a cetățenilor în partidele care au promovat cursul european. Trei săptămâni să fii indiferent în momente grele, pentru noi este de neînțeles și nu doar pentru noi, liberalii, dar și pentru toți cetățenii Republicii Moldova. După furtul miliardului, Republica Moldova se află în cea mai proastă situație atât politic, cât și economic. Cu toate acestea, partenerii externi continuă să ne sprijine în dezvoltarea democrației, în parcurgerea cursului european. Acest furt a pus capacul la povestea noastră de succes şi în loc să tragem concluzii, noi pe alocuri încercăm să dăm vina unii pe alţii. Consider că PLDM aparent are dreptate în ceea ce ţine de ridicarea imunității lui Vlad Filat și demiterea Guvernului Streleț, dar adevărul este altul și este de partea cetățenilor. Dacă cel târziu săptămâna viitoare nu se produce desemnarea candidaturii la funcţia de prim-ministru şi nu se formează Guvernului, înseamnă că vom avea mari probleme”, a accentuat Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a spus că în această situație există și pericolul alegerilor anticipate, astfel încât liberal-democraţii pot pierde de pe ambele părţi, nici partidul să nu treacă pragul electoral, nici republica să nu-şi păstreze cursul european. „Facem apel şi către PDM să schimbe tactica faţă de liberal-democraţi. PL a fost pus între ciocan şi nicovală în aceşti ani, dar am rezistat, în schimb am ajuns că cele două partide nu vor să se vadă unul pe altul, dar odată ce au venit în politică şi au făcut promisiuni cetăţenilor, e bine să se uite la cetăţeni şi să înţeleagă că doar aceste trei partide şi cu grupul Leancă pot schimba situaţia în care se află acum Republica Moldova”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Având în vedere speculațiile unora de a alinia PL alături de PCRM într-o alianță de guvernare, liderul PL a reiterat poziția partidului de a nu merge într-o alianță alături de comuniști, indiferent de forma sa. „Dacă cineva mizează că Partidul Liberal va face o alianță cu Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor, să-și pună pofta în cui. Noi suntem partide diferite și în plan național și în plan european și la guvernare vom merge doar cu PLDM, PDM și grupul Leancă”, a declarat, președintele PL, Mihai Ghimpu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine