(video) Trei tineri au fost reținuți de poliție pentru că au furat telefoane mobile în valoare de 80.000 de lei

Untitled
Foto:PC: captură video

Trei persoane de 19 şi 22 ani au fost reținute, fiind suspectate de furt în proporții deosebit de mari. Acestea au sustras 11 telefoane mobile și cinci notebook-uri de la două magazine din orașul Călărași și Orhei. Prejudiciul, de 80 de mii de lei, a fost recuperat de polițiști și restituit proprietarilor.

Astfel, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie curent, angajații Inspectoratului de poliție Călărași au fost alertați despre un furt dintr-un magazin de specialitate din orașul Călărași. Imediat la fața locului a ajuns grupa operativă. Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit că, suspecții au pătruns în sediu prin forțarea ușii din termopan, reușind timp de câteva secunde să sustragă 11 telefoane mobile, cauzându-i agentului economic un prejudiciu de 51.000 de lei.

În urma  măsurilor operative de investigaţie, în scurt timp, suspecții au fost identificați și reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi trei tineri, originari din Ştefan Vodă, Anenii Noi şi mun. Chişinău, anterior judecați pentru infracțiuni similare.

În urma extinderii cercetărilor s-a mai stabilit că, în noaptea de 9 spre 10 noiembrie curent, după același scenariu, suspecții au dat o spargere la un magazin din orașul Orhei, de unde au sustras cinci laptopuri, în valoare de 29.000 de lei, după care le-au vândut în municipiul Chișinău. Grație intervenției prompte a polițiștilor, bunurile au fost recuperate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt în proporţii deosebit de mari. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine