Începe bătălia startup-urilor! Ideile de la Startup Weekend Moldova 2015 care concureză pentru marele premiu

swmold1
Foto:Începutul a celei de-a VII ediții de Startup Weekend Moldova

Interesul pentru ediția a VII-a Startup Weekend Moldova a fost peste măsura așteptărilor! La eveniment participă 103 de specialiști din diferite domenii – programatori, designeri, specialiști în marketing sau business development.

Participanții au avut la dispoziție 60 de secunde pentru a-și prezenta ideea de startup. După sesiunea de vot, în competiție au rămas cele mai votate 15 idei. Echipele proaspăt formate au la dispoziție două zile pentru a prezenta un prototip al produsului.

Iată care sunt ideile care participă la Startup Weekend Moldova 2015:

Open Seasame
„Care este problema noastră comună? Cheile, toți pierdem cheile!” Autorul propune o aplicație de timp smartlock prin care poți închide și deschide ușile cu ajutorul smartphone-ului.

Squize V

„Pentru că mulți oameni dispun de timp liber, acest timp ar putea fi utilizat pentru a presta anumite servicii.” O platformă care conectează persoanele care prestează un serviciu cu persoanele care au nevoie de acest serviciu.

Prismedia

Crearea unei platforme cu sloganul „Un subiect – toate punctele de vedere!”. Platforma adună articolele, părerile postate online despre un anumit subiect, cu scopul de a crea un punct de vedere independent.

iMaster

„Un serviciu pentru oameni!” De exemplu, cineva are nevoie să monteze un geam în casă. Prin intermediul acestei aplicații, postează un mesaj și primește instant cele mai bune prețuri pentru acest serviciu. La final, utilizatorul poate contacta un specialist pentru a-i fi prestat serviciul.

The vault

Instrumentul este dedicat iubitorilor de călătorii și oferă acestora posibilitatea de a cumpăra diverse obiecte unice din călătorii – de exemplu cărți antice. Totul pentru a asocia călătoriile cu amintiri memorabile!

Brainstash

Un serviciu care te ajută să-ți antrenezi creierul! Acesta va conține diverse exerciții zilnice, teste, exerciții de memorie și altele.

Play with friends

Un joc de acțiune multi-platform, inclusiv pentru PC, în care poți juca atât de sine stătător, cât și în rețea cu prietenii.

Planbox

Un instrument de management al activității în domeniul social media care unește marketerii, clienții și account managerii. Va conține funcții de planificare a conținutului, recomandări ș.a.

Arrange me

„În ultimele luni am căutat spațiu pentru oficiu, iar atunci când l-am găsit m-am confruntat cu o altă problemă – nu am știut cum să-l amenajez!” O aplicație care te ajută să-ți aranjezi oficiul într-un mod inovator sau chiar să poți apela la un designer.

Job map

Atunci când ai un post de lucru lângă casă, acesta are multe avantaje, inclusiv economisirea de timp. Autorul propune reanimarea site-urilor tipice de anunțuri pentru posturile de lucru, doar că bazat pe locație. Utilizatorul poate vizualiza direct pa hartă posturile vacante de lucru.

Tropp.us

Un widget instalat în browser care facilitează comunicarea cu clienții.

 

O parte din echipa Startup Weekend Moldova 2015
O parte din echipa Startup Weekend Moldova 2015

Second change

„Care este problema principală a startup-urilor? Lipsa banilor!” Un proiect prin care poți susține un startup. Diferența este că susținătorii nu vor dona bani, ci vor pune diverse lucruri în vânzare, iar banii obținuți vor fi alocați pentru susținerea startup-ului preferat.

WISSET

O aplicație care va ajuta la organizarea eficientă a întâlnirilor (meetings) și prin care se vor delega task-urile. Aplicația va ajuta la gestionarea eficientă a timpului.

Inviter

O nouă cale de a invita prietenii la o bere prin intermediul câtorva clickuri.

Job Inbox

Un agregator al posturilor de lucru vacante. Prin intermediul câtorva clickuri utilizatorul primește toate ofertele de joburi disponibile pe criteriul dorit.

 

Finaliștii
Finaliștii

Printre alte idei propuse de startup-eri, dar care nu au acumulat suficiente voturi, se numără un serviciu de închiriere a panourilor solare, un serviciu de notificări sau o aplicație de calcul a proiectelor de infrastructură în construcții.

Pentru a fi la curent cu ultimele detalii şi noutăţi din cadrul evenimentului, accesaţi pagina oficială Startup Weekend Moldova pe Facebook. Urmăriți hashtag-ul #swmoldova pe Facebook, Twitter și Instagram pentru a afla impresiile şi comentariile participanților.

Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova, Simpals ș.a. Parteneri media: AGORA, Allmoldova și #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine