Atacuri teroriste la Paris: Printre victime nu sunt moldoveni

france-flag
Foto:PC: virtualkarabakh.az

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, potrivit informaţiilor recepţionate de la Celula de criză instituită în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze, printre persoanele decedate în urma atacurilor teroriste de la Paris nu se află cetăţeni ai Republicii Moldova.

Totodată, MAEIE precizează că nu au fost identificate deocamdată toate persoanele rănite.

În același context, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunţat că doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris, informaţia fiind confirmată de autorităţile franceze. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor, afimând că, din nou, „sufletele noastre sunt în doliu” şi cere tuturor să rămână uniţi şi solidari, scrie MEDIAFAX.

Potrivit ultimelor actualizări, cel puţin 128 de persoane au fost ucise şi alte 200 rănite în urma unor atentate teroriste multiple care au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak.

MAEIE recomandă cetățenilor moldoveni aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze, iar în caz de dificultate, să contacteze autoritățile de referință.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine