Porțile deschise ale Parlamentului 2015: Al 22-lea deputat își depune mandatul

iacob
Foto:Mihaela Iacob și-a depus mandatul de deputat PC: Alina Zotea

Pe lângă faptul că în Moldova Guvernele nu țin mult, chiar și în acea perioadă de timp cât Parlamentul lucrează, fluxul de aleși ai poporului este foarte mare.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână un nou deputat a renunțat la mandat. Deputatul Partidului Liberal, Mihaela Iacob, și-a depus mandatul. O cerere în acest sens a fost scrisă de aceasta pe data de 3 noiembrie, scrie Timpul.

„Subsemnata, Mihaela Iacob, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vă rog să îmi aprobaţi prezenta cerere de demisie din motive personale începând cu data de 03.11.2015”, se spune în cererea adresată preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

În aceste condiţii urmează să fie declarat vacant un mandat de deputat în Parlamentul RM, care aparţine Partidului Liberal. În funcţia vacantă urmează să vină următorul deputat supleant pe lista electorală a Partidului Liberal de la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Este vorba de Valerian Bejan, fost vicepreşedinte al raionului Teleneşti. Acesta este născut în anul 1958 în comuna Mândreşti din raionul Teleneşti. De profesie, Valerian Bejan este vinificator.

În februarie – 12 deputați au renunțat la mandat. În Iulie – 9 deputați au renunțat la mandat. În octombrie – Vlad Filat a fost arestat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine