Guvernul de la Chișinău a cerut în 2015 informații de la Facebook privind conturile moldovenilor

Facebook
Foto:Photo Credit: thenextweb.com

Rețeaua socializare Facebook a publicat miercuri, 11 noiembrie, un raport cu privire la cererile ce au parvenit din partea guvernelor privind informații despre utilizatorii platformei, menționând că numărul unor astfel de cereri a ajuns la un nivel record.

În total, în prima jumătate a anului 2015, au parvenit 41.214 de cereri de divulgare a unor informații despre utilizatorii Facebook, cifră care este cu 18% mai mare decât în ultimele șase luni ale lui 2014.

De asemenea, compania americană menționează că a crescut cu 112% numărul cererilor autorităților din diferite țări privind blocarea conținutului, de la 9.707 de cereri la 20.568. Aproximativ 75% din conținutul blocat îi revine Indiei, ale cărei autorități cenzurează postările pe rețeaua de socializare legate de subiecte religioase și politice.

Totodată, în aceeași perioadă, guvernele din întreaga lume au transmis cereri legate de conținutul sau informațiile despre conturile persoanelor cu 18% mai mult decât în al doilea semestrul al lui 2014, de la 35.051 la 41.214 de cereri.

Statistica arată că în primele șase luni ale anului, Guvernul Republicii Moldova a trimis cinci cereri privind informații despre trei conturi de Facebook, 20% dintre aceste cereri fiind onorate de compania americană.

 

facebook

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine